Friday 13 November 2009

Herfst ~ Pompoen Cupcakes

Toegegeven, ik ben een beetje laat met het posten van onderstaand recept. Morgen komt Sinterklaas al aan in ons land. Maar ik wilde onderstaand recept toch graag delen omdat pompoen cupcakes zo heerlijk herfstig smaken.
Misschien niet direct het éérste ingrediënt waar je aan denkt bij zoet gebak. Maar echt, ze zijn de moeite waard om te proberen, bijvoorbeeld na een lange herfstwandeling in het bos bij een heerlijke cappucino.



200 gram pompoen (bijv. Butternut of Marina di Chioggia)
200 gram bruine basterdsuiker
2 eieren M
snufje zout
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
50 gram pecannoten, in stukjes
90 ml olijfolie
1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een muffin bakblik met papieren caisses.
Maak de pompoen schoon en maal helemaal fijn in de blender. Mix de pompoen en suiker tot alle suiker goed is opgelost. Voeg hierbij de eieren, zout en bloem. Mix tot een glad geheel. Voeg tenslotte bakpoeder,olie en kaneel toe. Wanneer het beslag mooi glad is spatel de stukjes pecannoot erdoor en schep het beslag in de vormpjes.
Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten. Steek een metalen pen in een cupcake, wanneer deze er schoon uitkomt zijn de cupcakes gaar. Bak vooral niet langer dan nodig, hierdoor worden de cupcakes droog.
Haal ze uit de oven, laat afkoelen en serveer met een lekkere topping. Bijvoorbeeld cream cheese of creme fraiche met wat poedersuiker.

4 comments:

  1. Hallo Marieke,

    Je Blog ziet er leuk uit.

    ReplyDelete
  2. Hoi vriendin,
    Lekker recept en je hebt er een mooi plaatje van gemaakt :-)

    ReplyDelete
  3. Via google was ik bij dit recept uitgekomen. Vandaag dit recept gemaakt. Ze smaken super lekker! Dank je voor dit recept!

    ReplyDelete
  4. hoi

    ik heb ze net gemaakt, echt super lekker, dank je

    ReplyDelete